Μαγειρική

09/02/2014

Ταξίδι στο Παρίσι


Το μουσείο του Λούβρου
Επιβλητικό τεράστιο κτήριο. Αναρωτιόσουν που άρχιζε και που τελείωνε. Για να το δεις όλο χρειάζεσαι αμέτρητες ώρες, μπορεί και μέρες.


Ένα από τα γνωστά εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου είναι και η Mona Lisa. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να βγάλω αυτή τη φωτογραφία, καθώς πλήθος ανθρώπων είχαν περικυκλώσει τον πίνακα.


 Η γέφυρα Pont des Arts. Νομίζω πως χαζέψαμε αρκετή ώρα αυτή τη γέφυρα. Πλήθος ζευγαριών καταθέτουν το δικό τους λουκετάκι, κλειδώνοντας τον έρωτά τους. Κάθε λογής λουκέτο με χαραγμένα γράμματα. Ήταν ένα πολύ ωραίο θέαμα.


Λίγο πριν ανέβεις τα αμέτρητα σκαλιά για την εκκλησία Basilique du Sacré-Cœur.

Basilique du Sacré-Cœur
Η εκκλησία της Ιερής καρδιάς βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πόλης, σε λόφο της γραφικής Μονμάρτης. Από εκεί έχεις πανοραμική θέα όλο το Παρίσι.

Η θέα από την εκκλησία.


Έδω έξω από τη Notre dome de Paris, την Παναγία των Παρισίων, που βρίσκεται στο νησάκι  Cite, ταίζω με ρύζι κάτι σπουργίτια.


Musee de Orsay, το οποίο βρίσκεται από την αριστερή όχθη του ποταμού Σικουάνα, φιλοξενεί εκθέματα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Στο μουσείο του Ορσέ.


Φτάνοντας στον Πύργο του Άιφελ.

Το γκρι του χρώμα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τον καταγάλανο ουρανό. Όπως φεύγαμε, τον κοίταξα προς τα πίσω και είχα την αίσθηση ότι θα πέσει πάνω μου.

Το Pompidou. Στο τέταρτο και πέμπτο όροφο φιλοξενεί εκθέματα μοντέρνας τέχνης. Στον τελευταίο όροφο έχεις θέα όλο το Παρίσι.
 Ένα από τα εκθέματα στο Pompidou που με τράβηξε ήταν αυτό εδώ. Μπούκλες καστανές ενώνονταν με μελαχρινές με δυο χτένες.

Γαλλική, αλμυρή κρέπα.

Gallerie Lafayette. Αυτό συγκεκριμένα ήταν το πολυκατάστημα για τις γυναίκες. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, βρισκόταν αυτό των ανδρών.

Δεν χόρταινα να βλέπω τα μαγαζάκια με τα ωραία χρώματα, τις γωνιακές μπρασερίς και τα μπιστρό.
Δεν μπορούσαμε να μη κάνουμε στάση στο Leon de Bryxelles, να μη φάμε τα περίφημα μύδια.


Ήθελα να πραγματοποιήσω πολύ αυτό το ταξίδι. Είχα ακούσει πολλά για αυτήν την πόλη. Αν και το επισκεφτήκαμε για λίγες μέρες, προσπαθήσαμε να δούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε. Φούρνοι, Μπρασερίς, μαγαζάκια με σοκολάτες ή κρασιά σου ομορφαίνουν τη διαδρομή. Μια πάρα πολύ όμορφη πόλη, ρομαντική με τις γέφυρες και τον ποταμό να περικυκλώνει τα επιβλητικά κτήρια. Έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε άλλη εποχή. Τα αξιοθέατα δεν χορταίνεις να τα βλέπεις και αναρωτιέσαι πως πραγματοποιήθηκαν. Με την κάρτα Pass musee έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς όλα τα μουσεία χωρίς να περιμένεις στην ουρά και αν είσαι κάτω από 26 τα επισκέφτεσαι όλα δωρεάν (ήμουν τυχερή σ' αυτό). Το μετρό έχει άπειρες γραμμές και εξυπηρετούσε πάρα πολύ. Ωστόσο κάποια αρνητικά  ήταν πως οι δρόμοι και το Μετρό δεν ήταν αρκετά καθαροί, καθώς και ότι ελάχιστοι μιλούσαν αγγλικά.

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο