Μαγειρική

13/11/2013

Κοτοτυρόπιτα



Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
2 μέτρια κρεμμύδια
ντοματοπελτές
αλατοπίπερο 
μπαχαρικά για κοτόπουλο
300 γρ. φέτα
 2 φύλλα σφολιάτας για πίτα


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί μαζί του. Αφού πάρει χρώμα και το κοτόπουλο, σβήνουμε αν θέλουμε με λευκό κρασί. Μόλις το απορροφήσει, ρίχνουμε το ντοματοπελτέ και το αφήνουμε να πάρει βράση μαζί με λίγο νερό. Tέλος ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και τα ανακατεύουμε.
Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.



Κλείνουμε πατώντας με ένα πιρούνι και κάνοντας τρυπούλες.

Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω και κάτω για περίπου 50 λεπτά!

Στην ουσία αυτή η πίτα περιέχει κοκκινιστό κοτόπουλο με φέτα, ένα φαγητό δηλαδή από μόνο!

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο