Μαγειρική

06/10/2013

Σίφνος


Καμάρες

Με το που φτάσεις στο λιμάνι της όμορφης Σίφνου θα συναντήσεις τις Καμάρες. Οι Καμάρες έχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, μια σειρά από μαγαζιά, κυρίως καφετέριες, εστιατόρια και φούρνους.  Μπροστά απ' αυτά υπάρχει και μια μεγάλη παραλία με ρηχά νερά, η οποία, παρ'όλου που βρίσκεται στην κυριολεξία με στο λιμάνι, έχει πολύ καθαρά νερά.

Η πρωτεύουσα της Σίφνου είναι η Απολλωνία. Όταν τη γυρίζει κάνεις επιφανειακά με το αυτοκίνητο, δεν τον προσελκύει ιδιαίτερα. Αυτό βέβαια μέχρι να μπει στη χώρα και να περπατήσει στα σοκάκια. Ο Πολυχώρος συγκεκριμένα, ένα συγκρότημα από μαγαζί ρούχων, εστιατόριο, μπαρ, καφετέρια και χώρο έκθεσης, διακοσμημένο με ιδιαίτερο στυλ, περικυκλωμένο από πλούσιες ελλιές, είναι από τα must see της Σίφνου.
Πολυχώρος

Το Κάστρο, ένα χωριό κτισμένο σε βουναλάκι, από τα ωραιότερα σημεία της Σίφνου. Κάνοντας το κύκλο του χωριού ακολουθείς και το μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι των επτά μαρτύρων.
Ανεβαίνοντας το Κάστρο

Καφετέρια στο Κάστρο

Η θέα από το Κάστρο


 Αν και επισκεφτήκαμε σχεδόν όλες τις παραλίες της Σίφνου, πάντα καταλήγαμε στη Χρυσοπηγή, ίσως λόγω της γραφικότητάς της.
Χρυσοπηγή


Χερρόνησος, ένα μικρό ψαροχώρι για μια μικρή βουτιά και φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του.
Χερρόνησος







1 comment:

  1. Καλησπέρα! Πολύ ωραία φαίνεται η Σίφνος, δεν έχω πάει ποτέ! Να είσαι καλά, να κάνεις όμορφα ταξίδια! Καλή συνέχεια με χαμόγελο!

    Κατερίνα από www.positive-thinking-greece.blogspot.gr

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο