Μαγειρική

04/10/2013

Σπιτική Πίτσα



Για τη ζύμη μας θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
325 γρ. νερό 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουταλιές ελαιόλαδο


Ρίχνουμε μέσα στο νερό τη ξηρή μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ένα μείγμα. Αφού βάλουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, του κάνουμε στη μέση μια τρύπα και ρίχνουμε το υγρό στοιχείο. Εκείνη την ώρα ρίχνουμε και το λάδι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει και τότε βάζουμε χεράκια και το κάνουμε μια μπάλα. Ρίχνουμε αλέυρι, αν κολλάει.



                         Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το φυλάμε για μία ώρα. Φούσκωσε!!!


Ανοίγουμε με τον πλάστη. Τις δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε, ανάλογα το ταψί μας και την όσο λεπτή τη θέλουμε εμείς.
\
Την τοποθετούμε σε ταψάκι και αρχικά ρίχνουμε κόκκινη σάλτσα. Αν έχετε χρόνο μαγειρέψτε χυμό φρέσκιας ντομάτας και κονσέρβας σε κατσαρολάκι ρίχνοντας στο τέλος ψιλοκομμένο βασιλικό. Εγώ  επειδή ήμουν κάποιος βιαστική αρκέστηκα σε χυμό κονσέρβας και φρέσκιας ντομάτας χωρίς βράσιμο.

Έπειτα Μοτσαρέλα, το γνωστό τυρί για την πίτσα. Και από πάνω όποια υλικά είναι της αρεσκείας σας. Συγκεκριμένα έβαλα μπέικον, καυτερές πιπεριές (για να είναι λιγάκι πικάντικη), φρέσκα μανιτάρια και λεπτές φέτες ντομάτας, που τις λατρεύω ψημένες.


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βουαλά:



2 comments:

λεμονοσχόλιο