Μαγειρική

19/09/2013

Kέικ σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι



Καιρό έψαχνα ένα κέικ που να περιέχει μέσα γιαούρτι. Δοκίμασα πολλές συνταγές αλλά δεν μου έβγαιναν όπως ήθελα. Οπότε πήρα μια συνταγή που μου άρεσε στο σύνολο της, της αφαίρεσα ένα υγρό στοιχείο και πρόσθεσα γιαούρτι και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Έχει μέσα ξύσμα πορτοκαλιού και κομματάκια κουβερτούρας που είναι ένας πολύ γευστικός συνδυασμός.

Υλικά:
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
150 γρ. μαλακό βούτυρο
100 γρ. κομματάκια κουβερτούρας
3 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα. Μετά το ξίσμα του πορτοκαλιού, το γιαούρτι, τα κομματάκια σοκολάτας και τέλος το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ταψί βουτυρωμένο και με αλεύρι, το οποίο το έχουμε τινάξει. To βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά....

No comments:

Post a comment

λεμονοσχόλιο