Μαγειρική

30/05/2013

Μπιφτέκια γαλοπούλας πικάντικα




Για τους λάτρεις του κοτόπουλου υπάρχουν και μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας. Είναι εξίσου πεντανόστιμα και πιο υγιεινά. Αν είστε και λάτρεις των πικάντικων γεύσεων η συνταγή αυτή είναι ό,τι πρέπει!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

800 γρ. κιμά γαλοπούλας
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 καυτερές πιπεριές Φλωρίνης
3 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι θυμάρι
αλατοπίπερο
1 αυγό


Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά μας(κρεμμύδι, καρότο, πιπεριές). Τα ψιλοκόβουμε αρκετά. Σε ένα τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο τα τσιγαρίζουμε μαζί με τις 2 σκελίδες σκόρδο, μέχρι να βγάλουν και να πιουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το ψωμί του τοστ να διαλυθεί και μαζί τη μία σκελίδα σκόρδο και τα μπαχαρικά(πάπρικα και θυμάρι). Ρίχνουμε το συγκεκριμένο μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε το φούρνο για 10 λεπτά. Τώρα σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε ρίξει τον κιμά, ρίχνουμε  τα τσιγαρισμένα λαχανικά από το τηγάνι και το υλικό από το ταψάκι(ψωμί του τοστ,κλπ). Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε ένα αυγό για να δέσει το μείγμα μας. Πλάθουμε λαχταριστά αφράτα μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε!

Προσοχή: Τα λαχανικά μας από το τηγάνι να μην καίνε, να έχουν περάσει 5 λεπτάκια, το ίδιο και για το ψωμί του τοστ. Σε όσους δεν αρέσουν τα πικάντικα, μπορείτε να βάλετε κλασική πιπεριά που δεν καίει!

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο