Μαγειρική

01/05/2013

Πασχαλινά κουλουράκια




Κουλουράκια Πασχαλινά. Μιας και περισσεύει ενέργεια λόγω διακοπών, καλή διάθεση υπάρχει, είπα να πλάσσω κουλουράκια.

Υλικά:
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. βούτυρο (παγωμένο σε κομμάτια) 
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Στο μίξερ ρίχνουμε αρχικά το βούτυρο να γίνει σα κρεμούλα και ρίχνουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε τα κουλουράκια με τα δυο χεράκια, ό,τι σχήμα θέλετε εσείς. Εγώ προτίμησα πλεξούδες. Χτυπάμε ένα αυγό και το αλείφουμε με πινελάκι στα κουλουράκια(αν θέλετε ρίξετε από πάνω και λίγο σουσαμάκι). Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσοχή να μην σας αρπάξουν!

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο