Μαγειρική

24/04/2013

Ταξίδι στη Βαρκελώνη
                                Στο αεροπλάνο, πηγαίνοντας για τη Βαρκελόνη.


     Museo de Cera, ένα τεράστιο μουσείο με κέρινα ομοιώματα, που βρίσκεται επί της οδού La Rambla.

                                   
     Tο κέρινο ομοίωμά του Salvador Dali,  αν και θα ορκιζόταν κανείς πως φαινόταν λες και ήταν αληθινός. Από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Ισπανίας, πολυσχιδής προσωπικότητα που φαίνεται σε όλα τα έργα του.


   Το κέρινο ομοίωμα του Gaudi,  μεγάλος Kαταλανός αρχιτέκτονας. Αν και η Βαρκελώνη είναι γεμάτη με ωραία κτήρια, τα δημιουργήματα του Gaudi, σου 'φωνάζουν' από μακριά.


        Sagrada Familia, δημιούργημα του Gaudi. H εικόνα είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που βλέπεις από κοντά.


Casa Batlo, δημιούργημα του Gaudi.

Τeatro Museo Dali, το μουσείο του Dali, το οποίο βρίσκεται έξω από τη Βαρκελώνη, στο χωριό Figueres.

Park Guell, το πάρκο του Gaudi.

Park de la Suitadella, ένα τεράστιο πάρκο που περιλαμβάνει ζωολογικό κήπο , λίμνη, βουνό και διάφορα μουσεία. Άνθρωποι αθλούνται μέσα σε αυτό, παρέες κάνουν 'πικνικ', 'μπάντες' τραγουδούν κάτω απ'τα δέντρα.


La boqueria, η πλούσια αγορά τους, όπου βρίσκεται επί της δρόμου La Rambla. Πραγματικά εκεί μέσα μπορείς να βρεις τα πάντα και σε πολύ καλές τιμές.


Τα παραδοσιακά πίντσος τους,  τα οποία τα παίρνει καθένας με το πιάτο του από το μπαρ και πληρώνει με βάση τις οδοντογλυφίδες που μένουν στο πιάτο του.


      La Barceloneta, η μεγάλη αστική παραλία τους, η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το λιμάνι Port Vell. 

Βαρκελώνη, μία πόλη με πράσινο, λόφους και θάλασσα. Πανέμορφα κτήρια, τεράστια πάρκα, γεμάτη με ποδήλατα και πατίνια στους δρόμους. Σου αφήνει την αίσθηση πως οι κάτοικοί της ξέρουν να την ευχαριστιούνται.Φεύγοντας από τη Βαρκελώνη.

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο