Μαγειρική

14/04/2013

Αμερικάνικο τσιζκέικ



Με  παίδεψε πολύ αυτό το γλυκό. Μου το ζητούσε αγαπημένο μου πρόσωπο και κάθε φορά που εκτελούσα μια συνταγή κάτι έλειπε και η επόμενη το ίδιο και η επόμενη, κ.ο.κ. Ώσπου κατέληξα σε αυτή τη συνταγή, την οποία βρήκα εντελώς τυχαία ένα πρωϊνό που την έδειχνε ο Άκης Πετρετζίκης. Την εκτέλεσα και είναι η καλύτερη μέχρι τώρα!!

Υλικά:

Για τη βάση:

1150 γρ. τυρί κρέμα
300γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 βανίλιες
6 αυγά και 2 κρόκους
1 κουταλιά χυμό λεμόνι

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς. Αρχικά ετοιμάζουμε τη βάση μας. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα μπισκότα και τεμαχιστούν καλά προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά να μην καίει, να πάει σε όλο το τριμμα των μπισκότων. Το απλώνουμε στη βάση ενός τσέρκι και το βαζουμε στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά. 



Ανοίγουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Εν το μεταξύ ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίχνουμε τις βανίλιες και τη κουταλιά χυμό λεμονιού. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα αφού βλέπουμε πως έχει απορροφήσει το μείγμα μας το κάθε αυγό. Βουτυρώνουμε το ταψί πάνω από το τριμμένο ψημένο μπισκότο και ρίχνουμε τη κρέμα μας  και το βάζουμε στο φούρνο, τον οποίο έχουμε προθερμάνει. Κοιτάμε με το ρολόι μας και αφού περάσουν 10 λεπτά, κατεβάζουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Βουαλά:


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο