Μαγειρική

09/04/2013

Φακοσαλάτα



Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη φακοσαλάτα μας είναι:



2 κούπες φακές
2 φρέσκα  κρεμμύδια
10 ντοματίνια
70 γρ. ανθότυρο/ φέτα
άνιθος
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

  Βράζουμε τις φακές, να μη λιώσουν όμως. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε με νερό. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε 2 λεπτά να μαραθούν και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε για άλλα δυο λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε(αν βάλετε φέτα, μη ρίξετε πολύ αλάτι). Ρίχνουμε και λίγη ζάχαρη(κουταλάκι του γλυκού) πάνω από τις ντομάτες γιατί είναι φρέσκιες και ξινές και τους πάει. Στη συνέχεια, αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά(μέτρια), ρίχνουμε τις φακές και τον άνιθο. Τέλος θρυμματίζουμε τη φέτα ή το ανθότυρο και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη!


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο