Μαγειρική

06/01/2013

Γερμανική μηλόπιτα


   Βγαίνει σαν κέικ με γεύση μήλο. Η γέμιση μήλου και η ζύμη γίνονται ένα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
4 αυγά
4 μήλα κόκκινα
1 μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι
μισό σφινάκι κονιάκ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, τα τέσσερα αυγά ένα ένα, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και τέλος το αλεύρι με χαμηλωμένη την ταχύτητα του μίξερ. Εν το μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 3 κουταλιές ζάχαρη και αρκετή κανέλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να σιροπιάσει.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




No comments:

Post a comment

λεμονοσχόλιο