Μαγειρική

07/01/2013

Σπανακόπιτα





Υλικά:
2 χοντρά φύλλα σφολιάτας
700 γρ. σπανάκι
2 ξερά κρεμμύδια
1 πράσο
1 μεγάλο ματσάκι μαιντανό
1 μεγάλο ματσάκι άνιθο
200 γρ. φέτα
2 αυγά
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
σουσάμι

Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, κόβουμε τα κοτσάνια και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Σε ένα τηγάνι με 3 κουταλιές λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο για 5 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τσιγαρισμένο κρεμμύδι-πράσο με το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνιθο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Θρυμματίζουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε στο μείγμα μας. Τέλος ρίχνουμε τα 2 αυγά χτυπημένα για να γίνει ένα το μείγμα μας. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε λιγότερο αλάτι λόγω φέτας.

 Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο. Χτυπάμε ένα αβγό και με ένα πινέλο βάζουμε στην επιφάνεια της πίτας και τέλος ρίχνουμε σουσαμάκι. Χαράζουμε το φύλλο σε κομμάτια. Τη ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο για 50 λεπτά.








No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο