Μαγειρική

04/01/2013

Βελουτέ σούπα κολοκύθας

Την είχα δει σε παραπάνω από δυο τραπέζια και ομολογώ πως με εντυπωσιάσε. Και δεν έμενε παρά να την δοκιμάσω και εγώ. Εκτός από πρωτότυπη είναι και εξαιρετικά εύγεστη.


1.200 γρ. κολοκύθα
1 πατάτα
1μιση ξερό κρεμμύδι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
λίγο άνηθο

 Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την πατάτα και τα κόβουμε σε καρέ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα ελαιόλαδο και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κολοκύθα μαζί με τη πατάτα να τσιγαριστούν με το κρεμμύδι. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφτεί το μείγμα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μείγμα της κατσαρόλας με ράβδο αλλιώς με μπλέντερ. Μόλις το πολτοποιήσουμε ρίχνουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Όσο για το σερβίρισμα ρίχνουμε απλά σε κάθε πιάτο από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι, στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο αλατοπίπερο και από πάνω άνηθο.


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο