Μαγειρική

01/12/2012

Αμερικάνικο ψημένο ''cheesecake''



Για το αμερικάνικο ''cheesecake'' θα χρειαστούμε:

Για τη βάση: 
250 γρ. μπισκότα 'digestive'
80 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί κρέμα (θα τη βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
60 γρ. ζάχαρη κρυστάλλινη
70 γρ κρέμα γάλακτος
2 αβγά 
ξύσμα ενός λεμονιού

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τους ρίχουμε λιωμένο βούτυρο. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι έτσι ώστε στις άκρες να δημιουργείται ελαφρύ τοίχωμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.


Αρχικά μέσα σε ένα μπολ ρίχουμε το ''τυρί κρέμα'' μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. 

Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού.

Το ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς.

Και βουαλά:

Του ρίχνετε ό,τι σιρόπι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού σας αρέσει. Αν νιώθετε πως ο φούρνος είναι δυνατός και ότι υπάρχει περίπτωση να καεί η επιφάνεια του τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο. To ψημένο ''cheesecake'' δεν θυμίζει καθόλου το άψητο, είναι λες και τρως διαφορετικό γλυκό. Προσοχή γιατί είναι εθιστικό! 


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο