Μαγειρική

05/12/2012

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα





 Τη συνταγή τη φτιάξαμε όση ώρα βλέπαμε τηλεόραση και θέλαμε κάτι για να γλυκαθούμε. Τα υλικά που χρειάζεται αυτή η συνταγή είναι πολύ απλά οπότε τα περισσότερα υλικά θα τα έχουμε στην κουζίνα μας!

200 γρ. βούτυρο αγαελάδος, κομμένο σε μικρούς κύβους
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μαρμελάδα

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αβγό και το μπέικιν πάουντερ.
Τα δουλεύουμε όλα μαζί με το εξάρτημα φτερό ή ακόμη πιο εύκολα με τα χεράκια μας, μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα. Βάζουμε τη ζύμη μας στο πάγκο αφου τον αλεύρωσουμε, την ανοίγουμε αρχικά με τα χέρια και στη συνέχεια με τον πλάστη. Την κάνουμε αρκετά λεπτή, περίπου 3 χιλιοστά. Για να φτιάξουμε τους δίσκους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενα ποτήρι μικρής διαμέτρου για να κάνουμε κύκλους και ένα ένα ποτήρι πιο μικρής διαμέτρου (π.χ σφινάκια) για να κάνουμε κυκλάκι στο εσωτερικό των μισών κύκλων που κόψαμε αρχικά. Τα ψήνουμε 15 λεπτά στους 160 βαθμούς. Αφού τα ψήσουμε, ενώνουμε τους κύκλους με τις μικρές κουλούρες, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στο εσώτερικό βάζουμε ζάχαρη άχνη!


Η συνταγή είναι από το Γαστρονόμο.

2 comments:

  1. Πολύ ωραία και απλή συνταγή! Ευχαριστούμε!Καλή συνέχεια!!

    ReplyDelete
  2. Σε ευχαριστώ πολύ!! και είναι πεντανόστιμα πραγματικά!!!

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο