Μαγειρική

11/12/2012

Κέικ βανίλιας


Να μπαίνουμε λίγο στο ''christmas spirit'', να φτιάξουμε κανένα γλυκάκι, να γλυκαθούμε γιατί τον τελευταίο καιρό με όλα αυτά που μας λένε μόνο μας πικραίνουν.


225 γρ. βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
4 αβγά
225 γρ αλεύρι (φαρίνα)
50 γρ. γάλα
ξύσμα ενός λεμονιού


Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ εν το μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα των αυγών στο μείγμα του βουτύρου. Έπειτα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινίζοντάς το και μετά το γάλα. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα του λεμονιού. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 45 λεπτά. Λίγη κουβερτούρα από πάνω έρχεται και το ολοκληρώνει!


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο