Μαγειρική

18/12/2012

Πίτα με αρακά



Φτιάχνουμε δική μας ζύμη. Είναι απλή και πεντανόστιμη. Θα χρειαστούμε: 

200 γρ. βούτυρο, 1 αβγό, 3,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 γρ μπέικιν, αλατι-πιπέρι, λίγη ρίγανη. 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το αβγό. Σπάμε με τα χέρια μας σιγά σιγά το βούτυρο, ρίχνουμε το μπέικιν, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και σταδιακά το αλέυρι, να το ρουφάει σιγά σιγά το μείγμα μας.


 Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι αφού το έχουμε αλευρώσει πρώτα και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι στη ζύμη.


 Εν το μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:

400 γρ. αρακά, 1 καρότο, 1μέτριο κρεμμύδι, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, 200 γρ. γραβιέρα, 1 αβγό, 4 κλωνάρια μαϊντανό, αλατοπίπερο

Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα το καρότο και τον αρακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το τυρί και τέλος το μαιντανό για να μην μαραθεί. Έπειτα ρίχνουμε το αβγό να ενωθούν τα υλικά μας και κλείνουμε με αλατοπίπερο.


Το βάζουμε πάνω στη ζύμη του και το ψήνουμε για 50 λεπτά.


Ήδη εξαφανίστηκε το ένα κομμάτι.






No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο