Μαγειρική

18/12/2012

Μελομακάρονα της γιαγιάς

Η συνταγή είναι της γιαγιάς και είναι πεντανόστιμη.

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε: 2 ποτήρια νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη και μισό ποτήρι μέλι. Τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα:
2 ποτήρια λάδι
3/4 του ποτηριού νερό
3/4 του ποτηριού ζάχαρη
ξύσμα από 2,5 πορτοκάλια
1.5 φακελάκι μπέικιν
1 πακέτο αλεύρι (Μύλοι Αγ. Γεωργίου)
μισή κουταλιά κανέλλα
μισή κουταλιά γαρύφαλλο



Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το μπέικιν, τη κανέλλα και το γαρύφαλλο. Τα χτυπάμε για 5 λεπτά. 



Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να σφίξει και να μην κολλάει. 


Τα πλάθουμε σε μπουκίτσες.


Τα ψήνουμε στους 200 για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα βυθίζουμε στο κρύο σιρόπι και έπειτα τα πασπαλίζουμε με τρίμμα καρυδιού.
Βουαλά:


Αν θέλετε να κάνετε μεγάλη ποσότητα κάντε τη συνταγή επί 2, δηλαδή 4 ποτήρια λάδι, 1μιση ποτήρι ζάχαρη, 1μιση ποτήρι νερό, κ.ο.κ και αντίστοιχα για το σιρόπι.






No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο