Μαγειρική

23/11/2012

Πίτα με πατάτα, μπέικον και τυριά


 

Ένα πακέτο σφολιάτα
&
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε: 
3 μεγάλες πατάτες ή 4 μικρές
100 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου
2 αβγά
5-6 φέτες μπέικον
ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Βράζουμε τις πατάτες και σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγανάκι. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχουμε τις βρασμένες πατάτες τις οποίες κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα πιρουνάκι, το μπέικον που τσιγαρίσαμε, τη γραβιέρα τριμμένη, τη φέτα διαλύοντάς τη με τα χέρια μας, 2 αβγά, ελαιόλαδο όσο θέλουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί! Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και βάζουμε μέσα τη γέμιση. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο και ρίχουμε από πάνω κρόκο αβγού και λίγο σουσαμι. Ψήνεται στους 180 βαθμούς (πάνω και κάτω αντίσταση) για μισή ώρα.



Καλή σας όρεξη!








No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο