Μαγειρική

19/11/2012

Τρουφάκια της Ιφιγένειας





Θα χρειαστούμε:
400 γρ. νουτέλα ή μερέντα
250 γρ. μπισκότα digestive
2,3 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
2/3 κούπας φρέσκο γάλα και αν θέλετε λίγο εβαπορέ

Για την επικάλυψη:
τρίμμα καρύδας
τρούφα σοκολάτας
τρίμμα μπισκότων

Είναι πανεύκολη συνταγή και τα υλικά αυτά που χρησιμοποιούμε σε λίγους ανθρώπους πιστεύω πως δεν αρέσουν, έτσι οι περισσότεροι μένουν ευχαριστημένοι. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη νουτέλα ή μερέντα(να έχει θερμοκρασία δωματίου και όχι ψυγείου), θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τα μπισκότα (digestive& petit beure), ρίχνουμε 2/3 της κούπας γάλα στο οποίο αν θέλετε ρίχνετε και λίγο εβαπορέ και 2 ή 3 κουταλιές λικέρ δικής σας προτίμησης. Όλα αυτά τα ανακατεύουμε, θα συνιστούσα με τα χεράκια και παράλληλα σπάμε τα μπισκότα που μας ξέφυγαν και έχουν ακόμη μεγάλη επιφάνεια. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα μας, ρίχουμε λίγο γάλα. Αυτό το μείγμα λοιπόν το βάζουμε στην κατάψυξη για μια ώρα. Μετά από μια ώρα βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τη καρύδα, την τρούφα σοκολάτας και το τριμμένο μπισκότο. Κάνουμε μικρά μπαλάκια την κρύα γέμιση και τα ρίχνουμε στα μπολάκια.

Αφού επικαλυφθούν καλά είτε με τρούφα είτε με καρύδα ή μπισκότο τα τοποθετούμε σε όμορφες χάρτινες θήκες.
Και το αποτέλεσμα:


Διατηρούνται στο ψυγείο. 


Ακόμη μπορείτε να τους βάλετε χρώμα βάζοντας τους πολύχρωμη τρούφα ή λευκή σοκολάτα και από πάνω πάλι πολύχρωμη τρούφα. Μέσα σε ένα εξίσου όμορφο κουτάκι είναι ιδανικό δωράκι!

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο