Μαγειρική

23/10/2013

Παστίτσιο με χρώματα



Αυτό το παστίτσιο είναι λίγο διαφορετικό. Και όταν λέμε χρώματα, εννοούμε χρωματιστές πιπεριές (μια πράσινη, μία κόκκινη, μια κίτρινη) που δίνουν μια διαφορετική νότα. Επίσης δεν έχει ξεκάθαρη στρώση μακαρονιού, μετά κιμά και μετά μπεσαμέλ. Μπορεί να πάνε με αυτή τη σειρά, αλλά θα βρεις τη μπεσαμέλ να χάνεται μέσα στα μακαρόνια και τον κιμά και τον κιμά αντίστοιχα να έχει μπλεχτεί με τα μακαρόνια!

300 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
Για τον κιμά:
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 χρωματιστές πιπεριές
300 γρ. ντοματοπελτέ
λίγη ζάχαρη
λίγη κανέλα
αλατοπίπερο
Για τη μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
2 κρόκους
150 γρ. παρμεζάνα
αλατοπίπερο
μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τα μακαρόνια, 2 με 3 λεπτά λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στο πακέτο, γιατί θα ψηθούν και στο φούρνο. Τα λαδώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί μας.

Παράλληλα έχουμε ψιλοκόψει το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Σε ένα κατσαρολάκι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο, στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τις πιπεριές. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το ντοματοπελτέ και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει τα ζουμιά του. Προς το τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά μας.  Τα σκορπάμε πάνω και ενδιάμεσα από τα μακαρόνια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τα 100 γρ. αλεύρι. Το χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί και τότε το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα μας ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει, ταυτόχρονα ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε παρμεζάνα και έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα. Το περιχύνουμε στο ταψί μας, ανοίγοντας και τρυπούλες, έτσι ώστε να μην μείνει μόνο πάνω αλλά να πάει παντού!

Ψήσιμο για 40-50 λεπτά στους 180-190 βαθμούς.


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο