Μαγειρική

12/10/2012

Muffins με παγωτό γιαούρτι



Συνταγή για τα Muffins:

2 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2/3 του φτυτζανιού γάλα χλυαρό
1 αυγό μεγάλο
μισή πλάκα βούτυρο μισολιωμένο
2 μικρές βανίλιες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και τις βανίλιες και το χτυπάμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένα. Ρίχουμε το υγρό μείγμα του δεύτερου μπολ στο πρώτο και ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένα φορμάκια.

Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά.
Όσον αφορά το παγωτό γιαούρτι, το γνωστό σε όλους μας ''frozen yogurt'', φτιάχνεται ως εξής:

450 γρ. γιαούρτι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό λεμόνι

Τα χτυπάμε όλα αυτά τα υλικά μαζί σε ένα μπολ για 5 λεπτά. Αν έχουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το υλικό μέσα, αλλιώς το βάζουμε στην κατάψυξη και το βγάζουμε 6 φορές ανά μισή ώρα και το ανακατεύουμε(μην ξεκινήσετε να το φτιάχνετε και πρέπει να φύγετε σε λίγο)! Τα muffins βγήκανε λουλουδάκια λόγω τέλειας ροζ θήκης για κεκάκια, δώρο αγαπημένης φίλης.


2 comments:

  1. μμμμμμ μου άνοιξες την όρεξη βραδιατικα!!!

    ReplyDelete
  2. χαίρομαι.. τα muffins ήταν απλά αλλά πεντανόστιμα!!

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο