Μαγειρική

18/10/2012

Σιμιγδαλένιος χαλβάς


Σιμιγδαλένιος χαλβάς, ένα γλυκό εύκολο και αγαπημένο. Συνήθως είναι γνωστό να'ναι το λάδι και η ζάχαρη τα κύρια υλικά του. Αυτή η συνταγή όμως έχει υλικά διαφορετικά, όπως γάλα και μέλι. Η συνταγή είναι από το περιοδικό του Γαστρονόμου. Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

600 γρ. γάλα φρέσκο
400 γρ. μέλι
200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
λίγη κανέλα


Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και κατεβάζουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα τέταρτο. Παράλληλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το μέλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι το γάλα να γίνει χλυαρό και το μέλι να λιώσει.


 Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του δεύτερου κατσαρολάκιου στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανάβουμε το μάτι στη μεγαλύτερη θερμοκρασία. Περιμένουμε να γίνει ένα, σα πηχτή κρέμα και το βγάζουμε από τη φωτιά. 




Το τοποθετούμε στη φόρμα να πάρει σχήμα και να κρυώσει. 
Σερβίρεται με πασπαλισμένη κανέλα και του ταιριάζει πολύ το παγωτό βανίλια.


Υποσημείωση: Αν το θέλετε όχι αρκετά γλυκό βάλτε 350 γρ. μέλι. Το καβούρδισμα γίνεται για ένα τέταρτο σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τον θέλετε πιο καβουρδισμένο καβουρδίστε τον σε μέτρια φωτιά αλλά να ανακατεύετε συνεχώς για να μην αρπάξει. Aν τον θες πιο πλούσιο μπορείς να ρίξεις μέσα είτε σταφίδες είτε κουκουνάρι!

2 comments:

  1. Παίζει να είναι και από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά!!!
    Τι μου τον θύμισες τώρα??? Πάω να δημιουργήσω!!!

    Πολλά φιλιά κοριτσάκι!!:)

    ReplyDelete
  2. ναι είναι αγαπημένο γλυκό και σχετικά εύκολο.. έχει μυρίσει όλο το σπίτι!!! :)

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο