Μαγειρική

29/09/2012

''Burgers με χωριάτικο ψωμί''



Τα υλικά που θα χρειαστούμε για δυο μεγάλα burgers είναι τα εξής:

Για το μπιφτέκι:
500 γρ. μοσχαρίσιο
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ξύδι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο κόλιανδρο
μια φέτα κίτρινο τυρί κομμένη σε κομματάκια


Τα βάζουμε όλα αυτά σε ένα μπολ και με το χέρι μας το πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα το μείγμα μας.

Πιάνουμε μεγάλη ποσότητα στο χέρι μας, σχεδόν το μισό κομμάτι και φτιάχουμε ένα χοντρό μπιφτέκι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία(όχι σε υψηλή θερμοκρασία γιατί θα καεί η εξωτερική του επιφάνεια και το μπιφτέκι είναι χοντρό και θέλει το χρόνο του για να γίνει). Θα χρειαστεί περίπου 12 λεπτά η κάθε πλευρά του μπιφτεκιού.

Προς το τέλος, αφού θα έχει γίνει και είναι ακόμη στο τηγάνι ρίχνουμε πάνω του μια φέτα κίτρινο τυρί να λιώσει. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το χωριάτικο ψωμάκι, έχοντας ρίξει πάλι λίγο ελαιόλαδο.

 Ήρθε η ώρα να τα φτιάξουμε. Καταρχήν φρέσκο ψωμάκι από το φούρνο της γειτονιά σας. Θα χρειαστούμε επίσης μια μεγάλη ντομάτα που θα την κόψουμε λεπτές ροδέλες, ένα μαρούλι (αν θέλετε προτιμήστε την καρδιά του μαρουλιού για το burger σας, θα βγει ακόμη καλύτερο έτσι).

Για της σος θα χρειαστούμε:
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά ελαιολαδο
1 κουταλία βαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

Αν πάρετε και εσείς χωριάτικο ψωμί όπως εγώ, μπορείτε να αφαιρέσετε τη ψίχα από το εσωτερικό της. Ρίχνουμε μπόλικη σος στη βάση, από πάνω το χοντρό μπιφτέκι με το λιωμένο τυρί και στη συνέχεια την καρδιά μαρουλιού και τέλος τη ντομάτα. Μπορείτε να το τελειώσετε πάλι με σος και να το κλείσετε, αν μπορέσει να κλείσει βέβαια(μετά δυσκολίας κλείνει όπως θα δείτε από την επόμενη φωτογραφία).


        Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες τηγανητές. Καλή σας όρεξη!!!



No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο