Μαγειρική

08/07/2012

"Πάβλοβα"


Πάβλοβα, ένα όμορφο γλυκό που όταν το βλέπεις το λιγουρεύεσαι. Κάπου το είδα και εγώ και θέλησα να το φτιάξω. Στην ουσία είναι μια τούρτα που στη βάση της έχει μαρέγκα μετά κρέμα και φράουλες από πάνω, περιχυμένες με σιρόπι φράουλας. Το όνομα του γλυκού το έδωσε ο σεφ εμπνευσμένος από μια μπαλαρίνα, την Άννα Πάπλοβα, η οποία είχε παραστήσει έναν κύκνο. Η αφράτη και ελαφριά Πάβλοβα ταιριάζει απόλυτα με αυτόν τον όμορφο κύκνο. Το πως φτιάχνεται βέβαια είναι το θέμα μας.

180 γρ. ασπραδι αβγού

180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

180 γρ. ζάχαρη άχνη

250 γρ. σαντιγύ άγλυκη

1 κιλό φράουλες

50 γρ. ζάχαρη άχνη


 Χτυπάμε στο μίξερ τα 180 γρ. ασπράδι αβγού μαζί με τα 180 γρ. κρυσταλλική ζαχαρη σε μεσαία ταχύτητα ( προσοχή, όχι δυνατή ταχύτητα) για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Θα το καταλάβετε καθώς το μείγμα σας θα έχει γίνει πιχτή κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 180 γρ. ζάχαρη σα βροχή στο μείγμα μας και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας, δημιουργώντας ένα μεγάλο κύκλο, σα βάση τούρτας. Στο κέντρο του κάνουμε λακούβα (γιατί εκει θα τοποθετηθεί η σαντιγύ και από πάνω οι φράουλες). Το ψήνουμε στου φούρνο για 2 ώρες στους 190 βαθμούς. Όσον αφορά την άγλυκη συνταγή επειδή δεν υπάρχει στο εμπόριο, απλά χτυπάμε στο μίξερ κρέμα γάλακτος. Το σιρόπι φράουλας το φτιάχνουμε από τις μισές φράουλες μαζί με τα 50 γρ. ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ. Έτσι μόλις η μαρέγκα μας ψηθεί ρίχνουμε από πάνω τη συνταγή, τοποθετούμε της φράουλες και χύνουμε το σιρόπι πάνω τους. Τέλος ένα ματσάκι δυόσμο από πάνω είναι ο,τι πρέπει! Βουαλά: 




1 comment:

  1. ποποποπο

    Γιατι τα κανεις αυτα λεμε;;;

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο