Μαγειρική

11/02/2012

Τα φαντάσματα των πρώην -The ghosts of girlfriends past







        Πρόσφατα είδα αυτή την ταινία και δεν μπορούσε να μου θυμίσει έναν άνθρωπο που είχα γνωρίσει. Η ταινία αφορά έναν άντρα που χαίρεται τη ζωή του και όταν λέω χαίρεται εννοώ πως πηγαίνει από γυναίκα σε γυναίκα, δεν φαίνεται να κολλάει, δεν μπορεί να αισθανθεί. Μάλιστα δεν διστάζει να χωρίσει τρεις φιλενάδες του ταυτοχρονα μέσω ''skype'' και παράλληλα ετοιμαζόταν για το επόμενο ραντεβού. Εντάξει λίγο τραβηγμένο ακούγεται αλλά και οι ταινίες εκτός από φαντασία, είναι βγαλμένες από τη ζωή. Ο τύπος που μου θύμισε δεν ήταν τόσο φανερός γκομενιάρης αλλά τα έκανε με διακριτικό τρόπο. Παρουσίαζε εξωτερικά ένα όμορφο προφίλ, αρκετά έξυπνος με γοήτεια και δεν αργούσε να τυλίξει τις κοπέλες. Συχνά εξαφανιζόταν, σ' αφηνε στην κάψα και εσύ έλιωνες ακόμα πιο πολύ ( μα πόσο χαζές μπορεί να είμαστε!) Μετά έκανε ξαφνική επάνοδο σαν άρχοντας λέγοντας σου ένα σωρό ''πίπες'' και εσύ απλά σκεφτοσουν πως κατάλαβε το λάθος του και πως θέλει εσένα τελικά. Μέχρι που κάποια στιγμή βγαίνει στο φως η αλήθεια, γιατί όντως πολλές φορές μπορεί να αργεί να βγει και να σε ταλαιπωρεί αλλά στο τέλος όλα βγαίνουν στη φόρα. Γνωρίζεις την κοπέλα που ήταν μαζί του όσο σε ταλαιπωρούσε και όχι μόνο αυτό, αλλά μαθαίνεις μια πληθώρα από τα καμώματα του. Ένα χαρέμι ολόκληρο είχε ο τύπος σαν και αυτόν της ταινίας, κοπέλες από εδώ από εκεί από διάφορα μέρη ανάλογα πάντα με τις ορέξεις του. Το skype, facebook, τηλέφωνο είχαν πάρει φωτιά και το κακό είναι πως δεν επρόκειτο για τις λεγόμενες ξεπέτες αλλά για ιστορίες με συναίσθημα(υποτίθεται). Στην ταινία πάντως το φάντασμα του θείου του εμφανίστηκε για να τον σώσει, να τον βάλει πάλι στο σωστό το δρόμο. Ο θείος ήταν και αυτός περίπου τα ίδια με τον ανιψιό του, ο οποίος τον είχε ακολουθήσει σαν πρότυπο. Βλέποντας όμως έτσι τον ανιψιό του να περνάει από μπροστά η ζωή του, να φέρεται έτσι στισ κοπέλες και το κυριότερο να μην μπορεί να νιώσει, ήθελε να τον βοηθήσει. Βέβαια για να συμπεριφέρεται κάποιος με τέτοιον τρόπο σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά σε κάποιο σημείο και με αυτό τον τρόπο καλύπτει δικές του ανάγκες και ανασφάλειες. Στην ταινία αυτός ο άνθρωπος τελικά συνειδητοποιεί κάποια πράγματα και ''σώζει τη ζωή του''. Είναι ταινία όμως, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν φαντάσματα να μας σώσουν απ' όσο ξέρω και λίγοι έχουν τη δυνάμη και θέληση να συνειδητοποιήσουν και να αλλάξουν. Σας συνιστώ να τη δείτε την ταινία, ίσως σας θυμίσει κάτι από τις δικές σας ιστορίες!

2 comments:

  1. First of all,καλώς σε βρήκα!!!
    Πολύ όμορφο το blog σου και εννοείται πως θα κάνω follow!!!

    Την έχω δει τουλάχιστον 4 φορές την ταινία και πάντα μου θυμίζει ΕΝΑ συγκεκριμένο άτομο!!!

    Σίγουρα δεν υπάρχουν φαντάσματα να μας βάλουν στο σωστό δρόμο και γι' αυτό θα επιμείνω πως ο άνθρωπος (πολύ) δύσκολα αλλάζει!!

    Kisses & να περάσεις μια υπέροχη Κυριακή!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μάλλον όλοι έχουμε κάποιον να μας θυμίζει αυτή η ταινία... ( τα κρούσματα είναι πολλά... χιχιχι) Πολύ όμορφο και το δικό σου blog... να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!!!

      Delete

λεμονοσχόλιο