Μαγειρική

05/09/2011

"Μια βόλτα στο μετρό"

                 

                                




    Περπατώ στην αποβάθρα..πάνω κάτω, περιμένοντας από λεπτό σε λεπτό να μπω στο μετρό. Καθώς μπαίνω στο μετρό ακούω μουσική, κουνώντας ρυθμικά τα πόδια μου. Δεν ξέρω γιατί αλλά στη διαδρομή που και που χαμογελάω.. σκέφτομαι όμορφες αναμνήσεις ή πλάθω δικές μου ωραιότερες ιστορίες... Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το υπόλοιπο σκηνικό.. Κοιτάς τριγύρω σου και βλέπεις πρόσωπα νευριασμένα που αν καταλάθως τα ακουμπήσεις θα βγάλουν κραυγές.. πρόσωπα θλιμμένα, πολύ απαισιόδοξα σαν να τους έχει συμβεί κάτι τρομερό... όλα σκυφτά και βουβά να κοιτάνε το πάτωμα σαν να μην μπορούν να χαρούν πια... Σκέφτομαι τι κρίμα που είναι να έχεις χάσει το χαμόγελό σου.. Βγαίνω από το μετρό και συνεχίζω τη διαδρομή μου.....

5 comments:

  1. Γνωστή αυτή η αίσθηση Sia!!Στο τρένο, στο μετρό, στο λεωφορείο..ο καθένας κλεισμένος στο δικό του μικρόκοσμο..και γύρω απ΄αυτόν κυριαρχεί ο φόβος!Άλλοτε πάλι ανάμεσα σε όλο αυτό το πλήθος, κάποιος ίσως τολμήσει και ανταλλάξει ένα χαμόγελο ή εσύ χαμογελάσεις για μια σκηνή εκεί..:)
    "Μικρή&Τριανταφυλλένια"

    ReplyDelete
  2. θα φανεί ''πεζό'' αλλά πάντα έτσι ήτανε είναι και θα είναι στο μετρό. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα ειδικά αυτή την εποχή. Το χειρότερο όμως είναι πως τα χειρότερα έρχονται. Εμείς πρέπει να προσπαθούμε πάντα να σκίζουμε με το γέλιο το μαύρο πέπλο της μιζέριας που μας ρίχνουν στα μάτια στο μυαλό στη μοναδική μας ζωή.

    ReplyDelete
  3. Δεν ξέρω αν επικρατούσε πάντοτε αλλα το διαπιστώνω πως όσο περνάει ο καιρός τα πραγματα χειροτερεύουν... και οι περισσότεροι τρελαινόνται και ξεσπούν ή κλείνονται στο καβούκι τους... χαίρομαι όμως αυτούς που έχουν αντοχές,όνειρα και παρά τις δυσμενείς συνθήκες μπορούν να χαμογελούν και να περνούν ομορφα!!!!

    ReplyDelete
  4. Μολις ανακαλυψα το μπλογκ σου...πολυ ομορφο,προσιτο γραψιμο και μπλογκ (:

    ReplyDelete
  5. σε ευχαριστώ πολύ. ανταποδίδω και για το δικό σου!!

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο