Μαγειρική

31/03/2013

Σουφλέ σοκολάτας




Ποιος δεν τρώει σουφλέ σοκολάτας;;; Δεν έχω γνωρίσει ακόμη άνθρωπο που να μη τρώει αυτό το γλυκό. Πολλές φορές το έχω φάει έξω και δεν το έχω ευχαριστηθεί. Έτσι δεν έμενε παρά να το δοκιμάσω. Και σαν το σπιτικό δεν μοιάζει τίποτα!

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
λίγο αλάτι
100 γρ. αλεύρι μαλακό

    Αρχικά ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα, είτε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά είτε στα μικροκύματα. Προσοχή όμως να μη σας καεί. Το νου σας εκεί. Μην λέτε μετά πως δεν σας το είπα! Εν το μεταξύ ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να φουσκώσει λίγο και ρίχνουμε τότε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου (αφού έχει κρυώσει λίγο, μην είναι πολύ ζεστό). Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε πρώτα χωρίς να χτυπάμε στο μίξερ πλέον αλλά με μια κουτάλα με το χέρι μας.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια μας, τιναζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο(220 βαθμούς) για 10' ή 11' λεπτά.



No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο