Μαγειρική

25/01/2013

Σολωμός με μουστάρδα και λεμόνι


Σολωμός, ίσως ένα από τα ωραιώτερα ψάρια. Εμένα προσωπικά το αγαπημένο μου. Συνήθως τον έτρωγα ψητό με λεμόνι αλλά είπα να δοκιμάσω μια συνταγή με μουστάρδα. Είχα ακούσει πως του πήγαινε πολύ αλλά από την άλλη φοβόμουν μήπως δεν συνδεόταν όμορφα η έντονη γεύση της μουστάρδας με τη τέλεια γεύση του σολωμού. Ευτυχώς όμως ήρθε και έδεσε.


Υλικά: 2 φιλέτα σολωμού, 4 λεμόνια, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, πολλά μυρωδικά, αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόβουμε λεπτές φέτες τα 2 λεμόνια και τα ποθετούμε δίπλα δίπλα στο ταψί. Από πάνω τους ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Αλατίζουμε τα κομμάτια σολωμού και τα τοποθετούμε πάνω από τις φέτες σολωμού. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από 2 λεμόνια, 2 κουταλιές μουστάρδα, μυρωδικά και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Το ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Ο σολωμός έχει πάρει όλες τις μυρωδιές και είναι απλά τέλειος!

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο