Μαγειρική

08/10/2012

''Πανδαισία σολωμού''




Η συνταγή είναι για δύο άτομα, τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

ένα κομμάτι φιλέτο σολωμού (περίπου 500 γρ.)
1 μεγάλη χούφτα αλμύρα ή σταμναγκάθι
4 μέτριες πατάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη ντομάτα
μια μικρή καυτερή πιπεριά
μια κούπα λευκό κρασί
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
χυμό μισού λεμονιού
αλατοπίπερο

Αρχικά κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πατάτες, τη ντομάτα και το κρεμύδι. Μόλις  κόψουμε τις ροδέλες τις τοποθετούμε όλες μαζί σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα και τις αλατοπιπερώνουμε. Ακριβώς από πάνω τους τοποθετούμε το σολωμό, τον οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει. Στη συνέχεια ρίχουμε τη μικρή καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Πάνω από το σολωμό τοποθετούμε τα χόρτα οπού θα είναι είτε αλμύρα είτε σταμναγκάθι. Τέλος ρίχνουμε τη μία κούπα κρασί. Κλείνουμε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα. Ο συνδυασμός πατάτας, ντομάτας, κρεμμυδιού που έχουν λιώσει μαζί με το σολωμό είναι μοναδικός. Η μικρή καυτερή πιπεριά το κάνει ελαφρώς πικάντικο και τέλος τα χόρτα από πάνω το κάνουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα χωρίς να χρειάζεται καν σαλάτα. Απλά τέλειο!




                                                                                           


No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο