Μαγειρική

13/09/2012

Λαχταριτά Ντόνατς






Ήθελα κάτι γλυκό και τι ποιο κατάλληλο από Ντόνατς. Η πρώτη μου απόπειρα και νομίζω πως για πρώτη ήταν αρκετά καλή! Τα έκανα και ψητά και τηγανιτά. Τηγανιτά για αυτούς που θέλουν να κάνουν ολόκληρη την αμαρτία και ψητά για να τα τρώμε με λιγότερες τύψεις. Η συνταγή λοιπόν είναι η εξής:

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
80 γρ. ζαχάρη
60 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλάτι
250 γρ. γάλα χλυαρό
2 αβγά

Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το μείγμα και μετά τη μαγιά,τη ζάχαρη και τα αβγά. Σειρά έχει το αλεύρι που το ρίχουμε σταδιακά. Η ζύμη μας δεν πρέπει να μας κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Μετά από μια ώρα τη ζουλάμε με τη γροθιά μας και κόβουμε κομμάτι κομμάτι. Φτιάχνουμε χοντρά κυκλάκια, τα ζουλάμε και με ένα πολύ λεπτό ποτηράκι κάνουμε τη τρύπα στο κέντρο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχουμε καλομποκέλαιο. Μόλις αρχίσει να καίει ρίχουμε τα ντόνατς μέσα, δυο λεπτά τη κάθε πλευρά του.  Αντίστοιχα αν τα θέλουμε ψητά τα βάζουμε στους 180 για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε μια κούπα κουβερτούρα και αν θέλουμε περισσότερη ποικιλία  ζεσταίνουμε και λευκή σοκολάτα και τα βουτάμε στην καθεμία. Για έξτρα εμφάνιση τα πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα. Να σας πω την αλήθεια μου τα τηγανητά ήταν λιγάκι πιο ωραία και αφού κάνουμε που κάνουμε την αμαρτία, ας την κάνουμε στο έπακρον!

No comments:

Post a Comment

λεμονοσχόλιο