Μαγειρική

08/11/2011

Εκμετάλλευση εραστών



    Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που παρουσιάζεται έντονα στις ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων. Άλλοι το χαίρονται και το απολαμβάνουν, άλλοι πάλι βγάζουν αφρούς εξαιτίας αυτού. Να σημειώσουμε πάντως πως το μπουρδούκλωμα είναι η πιθανότερη κατάληξη. Με την εκμετάλλευση εραστών υπονοούμε ότι λέει και η φράση : ότι εκμεταλλευόμαστε εραστές. Προσοχή!!! Όχι έναν, π.χ μόνο τον εραστή μας - συντροφό μας ή και όχι απαραίτητα αυτόν αν καν δεν υπάρχει αλλά διάφορα είδη εραστών. Ως γνωστόν ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και επομένως μας βγάζει μοναδικά συναισθήματα. Έτσι με έναν άνθρωπο μπορείς να επικοινωνείς καλύτερα εγκεφαλικά, με κάποιον άλλον καλύτερα ερωτικά με κάποιον άλλο να σε καλύπτει σε άλλους τομείς. Πιο παλιά αναρωτιόμουνα αν μπορείς να είσαι  ερωτευμένος με δυο άτομα ταυτόχρονα . Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως ναι, γίνεται. Άλλοι πάλι είπαν πως όταν είσαι σε δίλημμα ανάμεσα σε δυο άτομα, δεν θέλεις κανένα από τα δυο πραγματικά και αν σε καλύπτει ο άλλος, τότε δεν υπάρχει λόγος να κοιτάξεις αλλού. Και όταν γίνει αυτό, σημαίνει πως η σχέση έχει τελειώσει. Αυτό βέβαια με προβλημάτισε ιδιαίτερα όταν έβλεπα ανθρώπους που είχαν τη σχέση τους με κάποιον άτομο που θεωρούσαν άνθρωπό τους και παράλληλα δημιουργούσαν κάτι άλλο, ισχυριζόμενοι πάντα πως αγαπάνε την κοπέλα τους. Άλλους πάλι που δεν είχαν κάποια σχέση, αλλά επικοινωνούσαν καλά με δυο, τρία άτομα όπου το ένα παραδείγματος χάρη τους εξασφάλιζε μια ζεστασιά-συντροφικότητα, το άλλο πάθος-σεξ και το άλλο θαυμασμό-σεβασμό. Συνεχίζοντας, άλλοι που τους άρεσαν εξίσου δυο άνθρωποι και τους κρατούσαν στη ζωή τους για όσο πάει, το γνωστό διπλό ταμπλό. Βασικά όλα είναι πιθανά σ'αυτό το παιχνίδι των ερωτικών σχέσεων. Το θέμα μας όμως είναι πως κάποιοι από αυτές τις ιστορίες ίσως πληγωθούν. Καλά γι'αυτόν που το κάνει αυτό, που εκμεταλλεύεται εραστές_ουδέν λόγος_ μια χαρά την έχει. Βέβαια αν η εκμετάλλευση είναι αμοιβαία, δηλαδή και οι δύο μεριές αλληλοεκμεταλλεύονται, με για τους με χαρά τους. Αν όμως υπάρχει μονόπλευρη εκμετάλλευση χωρίς επίγνωση του εκμεταλλευομένου, ντροπή του γουρουνιού του εκμεταλλευτή. Τέλος θα κλείσω λέγοντας : να προσπαθήσουμε να μη κάνουμε αυτά που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν και αν τα κάνουμε να κρατάμε ενήμερο τον εκμεταλλευόμενο πως έχει η κατάσταση!

2 comments:

  1. Θα μου επιτρέψεις να το προσεγγίσω με μια άλλη οπτική γωνία, ίσως την πιο ρεαλιστική -κατά την δική μου άποψη πάντα- το ποστ σου.
    Νομίζω ότι όλα αυτά τα διλήμματα που περιγράφεις πηγάζουν από το γεγονός ότι ο άνθρωπος που είναι στην κατάσταση να επιλέξει ή να διαλέξει ανάμεσα στους ανθρώπους, για να βρει τον έναν, τον εκλεκτό, αυτόν που θα τον γεμίσει σε όλους τους τομείς, είναι αυτός που ΔΕΝ γνωρίζει ακόμα τι είναι αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο.
    Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί , άλλοτε εγκλωβίζετε σε στερεότυπα που επιβάλει ο κοινωνικός χώρος που τον περιβάλει, άλλοτε λόγω ανωριμότητας ή και κάποιες άλλες φορές λόγω ανασφάλειας, ότι ίσως η επιλογή του να μην είναι η κατάλληλη και ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει κάποιος καταλληλότερος από αυτόν που ήδη έχει βρει.
    Νομίζω ότι η λύση οποιουδήποτε προβλήματος βρίσκετε μέσα μας.
    Δεν είναι σωστό κάθε φορά που λόγω της αβεβαιότητάς των “θέλων” μας ,να κάνουμε αυτό που βολεύει μονό τον εαυτό μας, αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων, άλλα αυτό που κάνει όλους να αισθάνονται όμορφα.
    Μπορεί ο “εκμεταλλευόμενος” να συναινεί η καλή του, να το παίζει σε δυο ταμπλό, μόνο και μόνο, διότι η απώλεια της, να του προκαλεί μεγαλύτερο πόνο...

    Sorry για το μακροσκελές ... ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ReplyDelete
  2. Βασικά σίγουρα το θέμα το έχει αυτός που το κάνει. Είτε από ανωριμότητα, είτε από ανασφάλεια. Ωραία το θέτεις.. Η αλήθεια είναι πως τέτοια θέματα διχάζουν. Το καλύτερο βέβαια είναι να πράττουμε σκεφτομενοι και τον άλλον που έχουμε διπλα μας και όχι μόνο την πάρτη μας.. Αλλά πΟυ? Λιγάκι δυσκολο.. Εγώ σε ευχαριστω για το σχολιό σου..!!

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο