Μαγειρική

20/10/2011

Φάτε ελεύθερα τα μούτρα σας




      Όπως λέει και το ρητό ''πιο καλά να μετανιώνεις γι αυτά που έκανες παρά για αυτά που δεν έκανες''. Καλά δεν λέω να κάνουμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι, αλλά τι θα ήταν προτιμότερο; Να αναρωτιέσαι τι θα γινόταν αν είχα κάνει εκείνο τότε ή αν είχα πει αυτό και αν τα πράγματα θα ήταν αλλιώς σήμερα; 'Η απλά να είχες κάνει αυτό που σκεφτόσουν και σήμερα απλά να μην αναρωτιόσουν τίποτα. Γιατί εσύ το έκανες, το προσπάθησες και δεν γινόταν και αλλιώς. Νομίζω πως η δεύτερη εκδοχή είναι καλύτερη, δεν θα έχεις και αμφιβολίες και σίγουρη θα αισθάνεσαι για σένα. Άσε που όταν τολμάς όλο και κάτι καλό μπορεί να συμβεί. Εντάξει το ξέρω το αποτέλεσμα μπορεί να'ναι και κακό αλλά τουλάχιστον εσύ θα έχεις προσπαθήσει και θα αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου. Γιατί αγαπητή μου αν δεν έκανες ερωτική εξομολόγηση στον αγαπημένο σου εννέα μήνες μετά το χωρισμό σας και εκφράζοντας όλα σου τα παράπονα ότι είναι ένα αναίσθητο γουρούνι, ίσως και εσύ ποτέ απλά να μην μάθαινες τα πράγματα που είχε νιώσει για σένα και τώρα απλά θα κρατούσες μια κακή ανάμνηση από αυτόν. Γιατί αγαπητή μου αν δεν είχες πάρει το τρένο να πας να  βρεις κάποιον, μόνη σε μια άγνωστη πόλη για σένα, χιλιόμετρα μακριά, νομίζοντας πως είναι ο έρωτας της ζωής σου, σήμερα ίσως ακόμα να νόμιζες πως εκείνος ήταν ο έρωτας σου και πως δυστυχώς δεν θα γνωρίσεις άλλον σαν και εκείνον. Γιατί αγαπητή μου αν δεν έδινες δεύτερη ευκαιρία σε άνθρωπο που σε είχε πληγώσει στο παρελθόν  και ισχυριζόταν τώρα πως άλλαξε και μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη, δεν θα ήξερες πως αυτός ο άνθρωπος δεν άλλαξε και δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα. Από όλο αυτό το ρίσκο βέβαια μπορείς να βγεις με σπασμένα φτερά αλλά να ξέρεις πως οι πληγές επουλώνονται. Και όταν έχουν επουλωθεί οι πληγές θα ξέρεις πως θα'σαι χωρίς να το θέλεις πιο σκληρή. Το καλό είναι πως δεν θα αναρωτηθείς τι θα γινόταν αν και αν και αν.. Προπάντων δεν θα έχεις απωθημένα και θα είσαι σίγουρη πως για αυτά που άφησες πίσω καλά έπραξες και έμειναν εκεί. Θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το τι θέλεις εσύ και τι σε συγκινεί και θα το αναγνωρίσεις πιο εύκολα στον επόμενο. Και θα αναγνωρίζεις τα σημάδια σε μια ιστορία πλέον για το πότε πρέπει να μείνεις ή να φύγεις γιατί από τα δικά σου λάθη μαθαίνεις καλύτερα. Γι'αυτό και για πολλά άλλα φάτε τα μούτρα σας ελεύθερα!!!

5 comments:

  1. Για να μην μετανιωνουμε για πράγματα που είτε καναμε είτε δεν κάναμε, καλο ειναι να βουταμε πρωτα μεσα στη λογικη και να προσεχουμε τις επιλογες μας πριν δράσουμε!

    και το ρισκο ειναι καλο και ο συναισθηματισμος, αλλα η λογικη πορευεται πάντα στους πιο ασφαλεις δρόμους!

    καλησπερα

    ReplyDelete
  2. Νομίζω πως χρειάζεται ένας συνδυασμός και των δυο... μη κάνουμε δλδ ό,τι μας κατέβει στο κεφάλι αλλά μη λειτουργούμε μόνο με τη λογική, με βάση του τι πρέπει τι δεν πρέπει... ένα μέτρο και στα δυο..!

    ReplyDelete
  3. Η λογική είναι ένα σύνολο κανόνων που δημιούργησαν κάποιοι άλλοι για σένα πρίν ακόμα εσύ υπάρξεις στα blueprints. Η λογική για να εξελιχθεί πρέπει κάποιος να λειτουργήσει έξω από αυτή.

    Καλησπέρα.

    ReplyDelete
  4. Ο Φρόυντ έχει μιλήσει για 3 ψυχικά συστήματα.. Το πρώτο είναι το Εκείνο όπου περιλαμβάνει: τις ενορμήσεις, το ενστικτο του θανάτου, της επιβίωσης, σεξουαλικότητα, επιθετικότητα, γενικώς όλα αυτά που μας έρχονται να κάνουμε παρορμητικά. Το τρίτο είναι το Υπερεγώ όπου αποτελείται από κανόνες, ηθικές, κοινωνικές αξίες, τα 'πρεπει' δηλαδή. Στη μέση αυτών των δύο υπάρχει το Εγώ όπου είναι το ρεαλιστικό κομματι της προσωπικότητας, κάτι σα διαμεσολαβητής, φέρνει την ισορροπία και το άτομο αποφασίζει. Έτσι πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση το εκείνο με το υπερεγώ και προσπαθεί να κυριαρχήσει το ένα έναντι του άλλου. Εάν κυριαρχήσει ένα από τα αποτελέσματα δεν θα είναι και τόσο θετικά όσο αν κυριαρχεί το εγώ που συνυπολογίζει και τα 2.

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο