Μαγειρική

15/10/2011

"Η θεσπέσια Μηλόπιτα"

          

Από αυτό το μπλογκ δεν θα μπορούσε να λείψει η συνταγή μηλόπιτας. Είναι απλή, εύκολη και νόστιμη. Είναι ό,τι πρέπει να την έχετε τώρα σπίτι σας τις κρύες μέρες του χειμώνα ή ακόμα να την κάνετε για να γλυκάνετε τους φίλους σας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: 4 μεγάλα μήλα, 2 αβγά, μια φαρίνα (500 γρ.), 1 ποτήρι ζάχαρη, ένα βιτάμ ή αλλιώς 250 γρ. βούτυρο, 2 βανίλιες και λίγη κανέλα.                                                                                   


Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια, βάζοντας τα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα το μισό ποτήρι ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.                                                                                          

Στη συνέχεια φτιάχουμε τη ζυμούλα μας. Σε μίξερ χειρός χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο(κομμένο σε κυβάκια) μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα, ρίχνουμε τις βανίλιες, τα αυγά (ένα-ένα) και τέλος το αλεύρι κοσκινίζοντάς το. Τώρα αρχίζουμε και ζυμώνουμε. Και τα δυο χεράκια μέσα στο μπολ, μη φοβάστε. Μπορεί να χρειαστούμε λιγάκι παραπάνω αλεύρι ώσπου να μην κολλάει το χέρι μας στη ζύμη.
 Κόβουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλο, να γίνει λεπτό. Τώρα παίρνουμε ένα μεσαίο τα ταψάκι, όποιου σχήματος θέλουμε- δεν θα σας χαλάσω χατίρι- και αλείφουμε τις γωνίες του με βούτυρο. Βάζουμε το ένα φύλλο ζύμης στη βάση του ταψιού,  ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση με τα μήλα που έχουμε φτιάξει και τέλος από πάνω το άλλο φύλλο, να το σκεπάσει. Η μηλόπιτά μας θα ψηθεί στους 180 βαθμούς με το σημαδάκι του φούρνου να δείχνει πάνω- κάτω για μισή ώρα, ίσως και παραπάνω. Θα το κρίνετε εσείς αναλόγως με τον φούρνο σας.


Και βουαλά, έτοιμη η θεσπέσια μηλόπιτα μας. Για να την κάνουμε ακόμα πιο όμορφη μπορούμε να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη-άχνη.












5 comments:

  1. επιτέλους - μας είπε τη συνταγή

    ReplyDelete
  2. κάντε την να μου πείτε αποτελέσματα .!!!!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Την έκανα, πεντανόστιμη!! (Το αλεύρι στη φωτο είναι 250 γρ ή των 500!? :$ Χρειάστηκε γύρω στα 400 εμένα για να μην κολλάει..!)

    ReplyDelete
  5. Όλη τη φαρίνα για να μην κολλάει!!!

    ReplyDelete

λεμονοσχόλιο